Cyprus Times

4 υποκατάστατα ζάχαρης που ξεχωρίζουν για τα οφέλη τους σύμφωνα με διαιτολόγο

Published November 13, 2025
4 υποκατάστατα ζάχαρης που ξεχωρίζουν για τα οφέλη τους σύμφωνα με διαιτολόγο

Παρουσιάζονται τέσσερις εναλλακτικές της ζάχαρης: μέλι, σιρόπι σφενδάμου, μελάσα και σιρόπι αγαύης. Κάθε γλυκαντικό έχει διαφορετικά θρεπτικά συστατικά και επίδραση στη γλυκαιμική ρύθμιση. Το μέλι θεωρείται το πιο φυσικό, ενώ το σιρόπι σφενδάμου είναι πλούσιο σε μαγγάνιο και αντιοξειδωτικά.