Politis

10 απαράβατοι κανόνες για το τέλειο μελομακάρονο

Published December 1, 2025
10 απαράβατοι κανόνες για το τέλειο μελομακάρονο

Η παρασκευή του τέλειου μελομακάρονου απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και την επιλογή ποιοτικών υλικών. Σημαντικοί παράγοντες είναι η χρήση άριστης ποιότητας αλευριού, ελαιόλαδου, μπράντι και θυμαρίσιου μελιού, καθώς και το σωστό ζύγισμα των συστατικών. Η διαδικασία περιλαμβάνει το κοσκίνισμα του αλευριού, τον προσεκτικό συνδυασμό των αρωμάτων (μπράντι, πορτοκάλι, κανέλα, γαρίφαλο), το ελάχιστο ανακάτεμα της ζύμης και το σωστό ψήσιμο. Τέλος, η σωστή σιροπίαση είναι καθοριστική για την τελική γεύση και υφή του γλυκού. Η τήρηση αυτών των κανόνων εξασφαλίζει ένα μελομακάρονο αφράτο, αρωματικό και με ισορροπημένη γεύση.