Ο κορμός είναι μία δοκιμασμένη κι επιτυχημένη επιλογή όταν σχεδιάζουμε ένα εορταστικό μενού. Η Ελένη Σαράντη μάς δίνει τη συνταγή για κορμός με κατσικίσιο τυρί, κράνμπερις και φιστίκια Αιγίνης.
Υλικά | Για 10 άτομα
- 400 γρ. κατσικίσιο μαλακό τυρί
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. φιστίκι Aιγίνης
- 100 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
- 50-80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 λεμόνι, το ξύσμα
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- ρόδι, για το γαρνίρισμα
Για συνοδεία
- φρούτα, μαρμελάδες & πίκλες
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο κρεμώδη τυριά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα μισά από τα φιστίκια, τα μισά από τα κράνμπερις, την παρμεζάνα, τα ξύσματα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης στον πάγκο μας, τοποθετούμε το μείγμα σε μακρόστενο ρολό και το τυλίγουμε σφιχτά. Δένουμε τις άκρες σαν καραμέλα πιέζοντας απαλά ώστε να πάρει σχήμα σαν σφιχτό σαλάμι. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεροποιηθεί.
- Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε τα υπόλοιπα φυστίκια, τα κράνμπερις ψιλοκομμένα και τον μαϊντανό.
- Ξετυλίγουμε προσεκτικά τον κορμό και τον κυλάμε επάνω στο μείγμα ώστε να κολλήσει παντού.
- Ξανατυλίγουμε τον κορμό σε μεμβράνη με τον ίδιο προσεκτικό τρόπο και τον αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 5 ώρες, ιδανικά για όλο το βράδυ.
- Σερβίρουμε με φρούτα, μαρμελάδες και πίκλες για να στήσουμε ένα πλούσιο πλατό για το ξεκίνημα του δείπνου.
Συνταγή: Ελένη Σαράντη
Styling: Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography
Πηγή: cantina.protothema.gr
Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Κορμός με κατσικίσιο τυρί, κράνμπερις και φιστίκια Αιγίνης
Η Ελένη Σαράντη παρουσιάζει μια χριστουγεννιάτικη συνταγή για κορμό με κατσικίσιο τυρί, κράνμπερις και φιστίκια Αιγίνης. Η συνταγή απαιτεί 400 γραμμάρια κατσικίσιο μαλακό τυρί, 300 γραμμάρια τυρί κρέμα, 150 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης, 100 γραμμάρια αποξηραμένα κράνμπερις, 50-80 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα, το ξύσμα ενός λεμονιού και ενός πορτοκαλιού, ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ο κορμός φτιάχνεται ανακατεύοντας τα τυριά με τα υπόλοιπα υλικά, απλώνοντας το μείγμα σε μεμβράνη και τυλίγοντάς το σφιχτά σε ρολό. Στη συνέχεια, ο κορμός κυλάται σε ένα μείγμα από φιστίκια, κράνμπερις και μαϊντανό και αφήνεται στο ψυγείο για τουλάχιστον πέντε ώρες. Σερβίρεται με φρούτα, μαρμελάδες και πίκλες για ένα πλούσιο ορεκτικό.
You Might Also Like
Σαλάτα με ζυμαρικά και τυρί cottage
Dec 5
Η βραβευμένη κωμωδία «Shirley Valentine» στο θέατρο ένα
Dec 8
Καθηγητής έπιασε με κόφτη τα δάχτυλα μαθητή - Φώναζα “υποφέρω” ούρλιαζα “σε παρακαλώ άφησέ το, πονάω”
Dec 17
Φάτε κόσμε μελομακάρονα: Η γεύση των γιορτών (βίντεο)
Dec 19
Ο Μπαπέ ισοφάρισε ρεκόρ του Ρονάλντο, το πανηγύρισε σαν εκείνον και τον αποκάλεσε GOAT
Dec 21