Politis

Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Κορμός με κατσικίσιο τυρί, κράνμπερις και φιστίκια Αιγίνης

Published December 24, 2025, 18:11
Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Κορμός με κατσικίσιο τυρί, κράνμπερις και φιστίκια Αιγίνης

Η Ελένη Σαράντη παρουσιάζει μια χριστουγεννιάτικη συνταγή για κορμό με κατσικίσιο τυρί, κράνμπερις και φιστίκια Αιγίνης. Η συνταγή απαιτεί 400 γραμμάρια κατσικίσιο μαλακό τυρί, 300 γραμμάρια τυρί κρέμα, 150 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης, 100 γραμμάρια αποξηραμένα κράνμπερις, 50-80 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα, το ξύσμα ενός λεμονιού και ενός πορτοκαλιού, ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ο κορμός φτιάχνεται ανακατεύοντας τα τυριά με τα υπόλοιπα υλικά, απλώνοντας το μείγμα σε μεμβράνη και τυλίγοντάς το σφιχτά σε ρολό. Στη συνέχεια, ο κορμός κυλάται σε ένα μείγμα από φιστίκια, κράνμπερις και μαϊντανό και αφήνεται στο ψυγείο για τουλάχιστον πέντε ώρες. Σερβίρεται με φρούτα, μαρμελάδες και πίκλες για ένα πλούσιο ορεκτικό.