Dialogos

Χοιρινό: Η τιμή παραγωγού πέφτει 23%, αλλά οι καταναλωτές πληρώνουν περισσότερο

Published November 20, 2025
Χοιρινό: Η τιμή παραγωγού πέφτει 23%, αλλά οι καταναλωτές πληρώνουν περισσότερο

Παρά τη σημαντική μείωση της τιμής παραγωγού χοιρινού κρέατος κατά 29,2% τον τελευταίο χρόνο, οι τιμές καταναλωτή παραμένουν σχεδόν σταθερές, με ορισμένες μάλιστα να έχουν αυξηθεί ελαφρώς. Αυτή η διαφορά έχει οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης χοιρινού, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται σε φθηνότερες εναλλακτικές. Η απουσία φρέσκων κρεάτων από το e-kalathi επιτρέπει στις υπεραγορές να διατηρούν υψηλές τιμές, καθώς δεν υπάρχει διαφάνεια και σύγκριση τιμών. Προτείνεται η ένταξη βασικών ειδών χοιρινού στο e-kalathi, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της αγοράς και να προστατευθούν οι καταναλωτές.