Χοιρινό: Η τιμή παραγωγού πέφτει 23%, αλλά οι καταναλωτές πληρώνουν περισσότερο
Παρά τη σημαντική μείωση της τιμής παραγωγού χοιρινού κρέατος κατά 29,2% τον τελευταίο χρόνο, οι τιμές καταναλωτή παραμένουν σχεδόν σταθερές, με ορισμένες μάλιστα να έχουν αυξηθεί ελαφρώς. Αυτή η διαφορά έχει οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης χοιρινού, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται σε φθηνότερες εναλλακτικές. Η απουσία φρέσκων κρεάτων από το e-kalathi επιτρέπει στις υπεραγορές να διατηρούν υψηλές τιμές, καθώς δεν υπάρχει διαφάνεια και σύγκριση τιμών. Προτείνεται η ένταξη βασικών ειδών χοιρινού στο e-kalathi, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της αγοράς και να προστατευθούν οι καταναλωτές.
You Might Also Like
Μείωση προϊόντων και διαφοροποιήσεις τιμών στο e-kalathi – Aνησυχίες από τον Σύνδεσμο Καταναλωτών
Nov 3
Σημαντική μείωση προϊόντων στο e-kalathi – Καταγγελίες για διαφοροποιήσεις τιμών στις ίδιες υπεραγορές
Nov 4
Για επιτυχημένη λειτουργία του e-καλαθιού, μιλά το Υπ. Εμπορίου το οποίο βλέπει μείωση στις τιμές προϊόντων
Nov 4
Έρευνα Συνδέσμου Καταναλωτών: Διπλές και τριπλές τιμές σε νερό, ποτά και φαγητά στην Κύπρο
Nov 15
Ανωμαλία στην τιμή του χοιρινού κρέατος – Μειώνουν οι παραγωγοί, αυξάνεται στα ράφια
Nov 20