Ζεστό, μυρωδάτο και με μια πικάντικη νότα - το σκορδόψωμο του chef Γιώργου Τσούλη, σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις!
Υλικά
1 φρατζόλα ψωμί
1 κεφάλι σκόρδο
150 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
40 γρ. πεπερόνι, σε ροδέλες
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
2 Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε το κεφάλι σκόρδου, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 10-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει.
3 Αφού είναι έτοιμο, το κόβουμε στη μέση. Σε ένα μπολ που έχουμε το βούτυρο, προσθέτουμε πιέζοντας το μισό σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4 Στον πάγκο εργασίας, κόβουμε το ψωμί στη μέση κατά μήκος. Αλείφουμε και τις δυο φέτες ψωμί με το βούτυρο. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τη μοτσαρέλα, το πεπερόνι και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου.
5 Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί και ροδίσει. Όταν είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
#tsoulotip:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυριά της αρεσκείας σας.
Politis
Φτιάξε εύκολα και γρήγορα σκορδόψωμο!
Published November 27, 2025
Ο chef Γιώργος Τσούλης παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σκορδόψωμο. Η συνταγή απαιτεί μια φρατζόλα ψωμί, ένα κεφάλι σκόρδο, βούτυρο, παρμεζάνα, μοτσαρέλα, πεπερόνι, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Η διαδικασία περιλαμβάνει το ψήσιμο του σκόρδου, την ανάμειξή του με το βούτυρο, το άλειμμα του ψωμιού με το βούτυρο και την προσθήκη των τυριών, του πεπερόνι και του μαϊντανού. Στη συνέχεια, το σκορδόψωμο ψήνεται μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει. Ο chef προτείνει τη χρήση τυριών της αρεσκείας σας.
You Might Also Like
Politis
Ο Ρουίθ έδωσε συνέχεια σε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ
Nov 16
Politis
Σπιτικό σκορδόψωμο!
Nov 17
Politis
Η τέλεια καραμέλα γάλακτος στο σπίτι, χωρίς κόπο
Nov 20