Philenews

Τι συμβαίνει στα θρεπτικά συστατικά όταν ζεσταίνουμε φαγητό στον μικροκυμάτων – Τι ισχύει και τι όχι

Published November 25, 2025
Τι συμβαίνει στα θρεπτικά συστατικά όταν ζεσταίνουμε φαγητό στον μικροκυμάτων – Τι ισχύει και τι όχι

Η θέρμανση φαγητού στον φούρνο μικροκυμάτων δεν επηρεάζει σημαντικά τη διατροφική του αξία, σύμφωνα με ερευνητές. Ο τρόπος μαγειρέματος και η διάρκεια είναι πιο σημαντικοί παρά η μέθοδος. Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες είναι πιο ευαίσθητες στη θερμότητα, αλλά η χρήση κατάλληλων σκευών και η σύντομη θέρμανση μπορούν να περιορίσουν τις απώλειες. Η τεχνολογική ανάπτυξη έχει δημιουργήσει νέες προκλήσεις, όπως η πιθανή απελευθέρωση μικροπλαστικών από ορισμένα πλαστικά.