Μια δροσιστική σαλάτα με άρωμα Ιταλίας μας φτιάχνει ο chef Γιώργος Τσούλης. Το τέλειο συνοδευτικό σε κάθε γεύμα σας.
Υλικά
100 γρ. baby ρόκα
100 γρ. προσούτο, σε φέτες
1 ροδάκινο, κομμένο σε φέτες
1 μοτσαρέλα burrata
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
3 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1 Σε μια πιατέλα απλώνουμε τη ρόκα, τις φέτες Προσούτο, τις φέτες ροδάκινο. Έπειτα σπάμε και απλώνουμε τη burrata.
2 Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε τη σαλάτα με το μείγμα και σερβίρουμε.
Σαλάτα με ροδάκινα, προσούτο και μοτσαρέλα
Ο chef Γιώργος Τσούλης παρουσιάζει μια δροσιστική σαλάτα με ιταλικές γεύσεις, ιδανική για συνοδευτικό σε κάθε γεύμα. Η σαλάτα περιλαμβάνει baby ρόκα, φέτες προσούτο, φέτες ροδάκινου και μοτσαρέλα burrata. Για το dressing, χρησιμοποιούνται ελαιόλαδο, μέλι, ψιλοκομμένος βασιλικός, αλάτι και πιπέρι. Η εκτέλεση είναι απλή: απλώνουμε τη ρόκα, το προσούτο και το ροδάκινο σε μια πιατέλα, προσθέτουμε τη burrata και περιχύνουμε με το dressing που έχουμε ετοιμάσει ανακατεύοντας τα υλικά σε ένα μπολ. Η σαλάτα αυτή συνδυάζει την αλμυρή γεύση του προσούτο με τη γλυκιά του ροδάκινου και την κρεμώδη της μοτσαρέλα, δημιουργώντας μια γευστική αρμονία. Η προσθήκη βασιλικού δίνει μια φρέσκια νότα, ενώ το ελαιόλαδο και το μέλι ολοκληρώνουν το dressing.
You Might Also Like
Σπιτικό σκορδόψωμο!
Nov 17
Φτιάξε εύκολα και γρήγορα σκορδόψωμο!
Nov 27
Sandwich με τόνο
Nov 29
French Toast με πραλίνα σοκολάτας!
Dec 3