Politis

Σαλάτα με ροδάκινα, προσούτο και μοτσαρέλα

Published December 4, 2025
Σαλάτα με ροδάκινα, προσούτο και μοτσαρέλα

Ο chef Γιώργος Τσούλης παρουσιάζει μια δροσιστική σαλάτα με ιταλικές γεύσεις, ιδανική για συνοδευτικό σε κάθε γεύμα. Η σαλάτα περιλαμβάνει baby ρόκα, φέτες προσούτο, φέτες ροδάκινου και μοτσαρέλα burrata. Για το dressing, χρησιμοποιούνται ελαιόλαδο, μέλι, ψιλοκομμένος βασιλικός, αλάτι και πιπέρι. Η εκτέλεση είναι απλή: απλώνουμε τη ρόκα, το προσούτο και το ροδάκινο σε μια πιατέλα, προσθέτουμε τη burrata και περιχύνουμε με το dressing που έχουμε ετοιμάσει ανακατεύοντας τα υλικά σε ένα μπολ. Η σαλάτα αυτή συνδυάζει την αλμυρή γεύση του προσούτο με τη γλυκιά του ροδάκινου και την κρεμώδη της μοτσαρέλα, δημιουργώντας μια γευστική αρμονία. Η προσθήκη βασιλικού δίνει μια φρέσκια νότα, ενώ το ελαιόλαδο και το μέλι ολοκληρώνουν το dressing.