Πώς φτιάχνουμε την τέλεια γλυκόξινη sauce
Όταν η γλύκα συναντά τη φρεσκάδα δημιουργείται αυτή η μοναδική γλυκόξινη σάλτσα δια χειρός chef Γιώργου Τσούλη!
Υλικά
180 ml χυμό ανανά
120 γρ. κέτσαπ
1 κ.γ. σόγια σως
110 γρ. ζάχαρη καστανή
60 ml μηλόξιδο
2 κ.σ. νερό, κρύο
1 ½ κ.σ. κορν φλαουρ
Τα σκεύη που θα χρειαστείς
1 κατσαρολάκι
1 βάζο
1 μπολ
Εκτέλεση
1 Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το χυμό ανανά, την κέτσαπ, το μηλόξιδο, τη ζάχαρη, τη σόγια και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
2 Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλαουρ μαζί με το νερό.
3 Ρίχνουμε το κορν φλαουρ στο κατσαρολάκι, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
4 Σερβίρουμε σε ένα μπολ ή τοποθετούμε τη σάλτσα σε ένα βάζο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
#tsoulotip:
Μπορούμε να διατηρήσουμε σε βάζο στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
You Might Also Like
Βασίλισσα στο Clasico η Ρεάλ Μαδρίτης, 2-1 την Μπαρτσελόνα
Oct 26
Κρίθηκε σε ένα λεπτό το ντέρμπι στο ΠΑΠ - Λύτρωσε την ΑΕΛ ο Νατέλ (στιγμιότυπα - δηλώσεις)
Oct 26
Κριτσίνια καρότου
Oct 27
Σε βραχυκύκλωμα αποδίδεται η φωτιά σε κατάστημα με είδη αλιείας στη Λάρνακα
Oct 28
Φωτιά σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Πολύγωνο: Προκλήθηκαν ζημιές σε οχήματα (video)
Oct 29