Philenews

Πώς η καθημερινή κατανάλωση έτοιμων γευμάτων αυξάνει τον κίνδυνο τριών σοβαρών ασθενειών

Published November 15, 2025
Πώς η καθημερινή κατανάλωση έτοιμων γευμάτων αυξάνει τον κίνδυνο τριών σοβαρών ασθενειών

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή κατανάλωση έτοιμων γευμάτων συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από σοβαρές ασθένειες, όπως η νόσος Πάρκινσον, τα εγκεφαλικά επεισόδια και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 400.000 Ευρωπαίους για 16 χρόνια, έδειξε ότι η συχνή κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από αυτές τις ασθένειες κατά 5% έως 23%. Οι ερευνητές συνιστούν την προσοχή στην διατροφή και την αποφυγή των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων.