Philenews
Πώς η καθημερινή κατανάλωση έτοιμων γευμάτων αυξάνει τον κίνδυνο τριών σοβαρών ασθενειών
Published November 15, 2025
Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή κατανάλωση έτοιμων γευμάτων συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από σοβαρές ασθένειες, όπως η νόσος Πάρκινσον, τα εγκεφαλικά επεισόδια και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 400.000 Ευρωπαίους για 16 χρόνια, έδειξε ότι η συχνή κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από αυτές τις ασθένειες κατά 5% έως 23%. Οι ερευνητές συνιστούν την προσοχή στην διατροφή και την αποφυγή των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων.
You Might Also Like
Cyprus Times
Οι τροφές που κάνουν κάποιον να μυρίζει πιο ελκυστικά
Nov 5
Philenews
Γιατί αυξάνεται το βάρος μετά τα 50 και πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τον μεταβολισμό μας
Nov 6
Philenews
Ποιο τρόφιμο μειώνει κατά 36% τον καρδιαγγειακό κίνδυνο – Δύο μερίδες την εβδομάδα αρκούν
Nov 11
Philenews
Επτά τροφο-φάρμακα που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση ασθενειών και ωφελούν την υγεία μας
Nov 13
Alpha News
Αυτά τα αντικείμενα στο σπίτι σου κρύβουν μικροπλαστικά – Πώς να τα αποφύγεις
Nov 14