Philenews
Ποιο τρόφιμο μειώνει κατά 36% τον καρδιαγγειακό κίνδυνο – Δύο μερίδες την εβδομάδα αρκούν
Published November 11, 2025
Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών, όπως σολομός, σκουμπρί, σαρδέλες και τόνος, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά 36%. Οι ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν τα ψάρια έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Η έρευνα του Journal of the American Medical Association επιβεβαιώνει ότι δύο μερίδες ψαριών την εβδομάδα μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην προστασία της καρδιάς. Η προώθηση της κατανάλωσης ψαριών αποτελεί στρατηγική για την πρόληψη καρδιοπάθειας.
You Might Also Like
Cyprus Times
Μπορεί η αποχή από το φαγητό να νικήσει τον καρκίνο;
Oct 31
Philenews
Το φρούτο που ρίχνει σάκχαρο, χοληστερόλη και… κιλά – Πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά
Nov 1
Philenews
Αυτά είναι τα 9 θαυματουργά βότανα που καταπολεμούν φυσικά το φούσκωμα
Nov 4
Philenews
Εργαλείο που αναγνωρίζει το είδος του κρέατος στα έτοιμα γεύματα ανέπτυξαν επιστήμονες
Nov 7
Cyprus Times
9 φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά που μειώνουν τη χοληστερόλη και θωρακίζουν την καρδιά
Nov 10