Philenews

Ποιο τρόφιμο μειώνει κατά 36% τον καρδιαγγειακό κίνδυνο – Δύο μερίδες την εβδομάδα αρκούν

Published November 11, 2025
Ποιο τρόφιμο μειώνει κατά 36% τον καρδιαγγειακό κίνδυνο – Δύο μερίδες την εβδομάδα αρκούν

Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών, όπως σολομός, σκουμπρί, σαρδέλες και τόνος, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά 36%. Οι ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν τα ψάρια έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Η έρευνα του Journal of the American Medical Association επιβεβαιώνει ότι δύο μερίδες ψαριών την εβδομάδα μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην προστασία της καρδιάς. Η προώθηση της κατανάλωσης ψαριών αποτελεί στρατηγική για την πρόληψη καρδιοπάθειας.