Παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων
Μια νέα σειρά άρθρων στο περιοδικό The Lancet αναδεικνύει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων (UPF) ως παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία. Τα UPF, που κατασκευάζονται από φθηνά βιομηχανικά συστατικά και πρόσθετα, εκτοπίζουν τα φρέσκα τρόφιμα και συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Η κατανάλωση UPF έχει αυξηθεί σημαντικά σε πολλές χώρες τις τελευταίες δεκαετίες. Οι συγγραφείς προτείνουν την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών για τη μείωση της παραγωγής και κατανάλωσης UPF, όπως αυστηρότερους περιορισμούς στο μάρκετινγκ και την απαγόρευση τους σε δημόσιους φορείς.
Similar Articles
Παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων
Nov 21
Παγκόσμια απειλή η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων
Nov 21
You Might Also Like
Καινοτόμες θεραπείες στις αιματολογικές κακοήθειες της παιδικής ηλικίας
Nov 5
Πώς η Σουηδία κατάφερε να μειώσει το κάπνισμα - Έχει το χαμηλότερο ποσοστό στον ανεπτυγμένο κόσμο
Nov 16
«Σύμμαχοι» για την αρθρίτιδα, διατροφή και άσκηση
Nov 17
Η αύξηση στην κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων απειλή για τη δημ. υγεία
Nov 19
Η παγκόσμια αύξηση στην κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων απειλή για τη δημόσια υγεία
Nov 19