Politis

Ο καφές που συνδέεται περισσότερο με τη χοληστερίνη, σύμφωνα με έρευνα

Published November 10, 2025
Ο καφές που συνδέεται περισσότερο με τη χοληστερίνη, σύμφωνα με έρευνα

Η έρευνα της Harvard για τον καφέ αναδεικνύει ότι ο μη φιλτραρισμένος καφές, όπως ο French press, συνδέεται με αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης λόγω των diterpenes που παραμένουν στο ρόφημα. Η μελέτη, με συμμετοχή 500.000 ενήλικες, δείχνει ότι ο φιλτραρισμένος καφές έχει χαμηλότερο αντίκτυπο στην LDL χοληστερίνη. Η έρευνα προτείνει την επιλογή φιλτραρισμένου καφέ για όσους επιθυμούν να μειώσουν την κίνηση της «κακής» χοληστερίνης.