Politis
Ο καφές που συνδέεται περισσότερο με τη χοληστερίνη, σύμφωνα με έρευνα
Published November 10, 2025
Η έρευνα της Harvard για τον καφέ αναδεικνύει ότι ο μη φιλτραρισμένος καφές, όπως ο French press, συνδέεται με αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης λόγω των diterpenes που παραμένουν στο ρόφημα. Η μελέτη, με συμμετοχή 500.000 ενήλικες, δείχνει ότι ο φιλτραρισμένος καφές έχει χαμηλότερο αντίκτυπο στην LDL χοληστερίνη. Η έρευνα προτείνει την επιλογή φιλτραρισμένου καφέ για όσους επιθυμούν να μειώσουν την κίνηση της «κακής» χοληστερίνης.
You Might Also Like
Politis
Η μάγισσα, ο «τιμωρός» Κράμπους και οι αρκούδες που χορεύουν -Τα πιο συναρπαστικά χριστουγεννιάτικα έθιμα της Ευρώπης
Oct 31
Politis
Πώς ξεπικρίζουμε και συντηρούμε τις επιτραπέζιες ελιές
Nov 3
Cyprus Times
Χρυσός: Πού να τον αγοράσετε, πόσο κοστίζει και πώς να επενδύσετε με ασφάλεια
Nov 4
Cyprus Times
Οι τροφές που κάνουν κάποιον να μυρίζει πιο ελκυστικά
Nov 5
Politis
Δεν μας ψεκάζουν: Τι είναι οι γραμμές στον ουρανό και γιατί αυξήθηκαν; Το KitasWeather απαντά
Nov 7